Muslimanja e sė nesėrmės
Motra ime e dashur!
Kjo ėshtė ajo ēka kėrkoher prej muslimanės sė nesėrmės. Prej saj kėrkohet qė ta njohė fenė dhe jetėn, tė jetė prej atyre qė pa nda i kryejnė obligimet ndaj Allahut xh.sh., ndaj burrit e ndaj fėmijėve, ndaj shoqėrisė e ndaj atdheut. Tė bėhet njė edukatore e palodhshme nė edukimin e brezėrave tė ardhshėm dhe nė ringjalljen e vėrtetė tė Islamit.
Pėrmes ringjalljes dhe forcimit te Islamit, pėrmes mėshirės sė Allahut Mėshirues, do tė kthjellet edhe vetėdija intelektuale, intelektuelėt do tė jenė mė konkretė e mė tė guximshėm, tė cilėt pastaj do tė ndikojnė edhe nė shtimin e pasyrise matariale dhe tė asaj shpirtėrore. Nuk ka dyshim se lumturia shpirtėrore do tė jetė vazhdimisht nė kulmin e vet.
Kjo ėshtė ajo lumturi pėr tė cilėn Ummu Kulthumi, vajza e Aliut e bashkėshortja e Omerit r.a me kėnaqėsi flet pas njė rasti kur Omeri r.a. i hidhėruar i kanoset se do ta bėjė tė pikėlluar: "O burri im ! Ti nuk mund tė mė bėsh tė pikėlluar, sepse lumturinė time unė e shoh nė besimin tim, ndėrsa besimi im ėshtė nė zemrėn time tė cilėn e mbizotėron, kush tjeter, pos Zotit tim".
E lus Allahun xh.sh. qė tė na bėjė tė sinqertė nė fjalėt dhe veprat tona, ta orientojė femrėn muskimane drejt rrethit ku kalitet pėrsonaliteti Islam, ta bėjė si muslimanet e gjeneratės sė parė Islame.
E pėrfundoj fjalėn duke kėrkuar mėshirė nga Allahu xh.sh. pėr mua dhe pėr tė gjithė!